13 November, 2009

DN Galan - en aktiv aktör inför Samsung Diamond League

Tidigare under innevarande år presenterades planerna för en global galatour inom friidrotten. Serien heter Samsung Diamond League och Internationella Friidrottsförbundet satsar tillsammans med de 14 arrangörerna mycket ambitiöst på att utveckla varumärket och ta den olympiska huvudidrotten till nya höjder!
Under innevarande vecka har många ledande galaaktörer samlats på Sheraton hotell vid Bryssels flygplats.
Där genomfördes möten, workshops m.m. och det var tydligt att många av kollegorna ser upp till DN Galans kreativitet och höga nivå. Stadionklubbarnas ordförande Jan Kowalski var nöjd när han reste hem till Stockholm under torsdagskvällen.

- Det är positivt att DN Galan var representerade i alla funktioner på agendan TV, regi, webb och media. Det känns som att vara idéer fått fäste inom Diamond League-organisationen. En central del av utvecklingen efter Golden League-serien är att nya världsdelar är med i konceptet och därför är galorna i t.ex. Shanghai, Doha, New York och Eugene viktiga aktörer. DN Galans tävlingsdirektör Rajne Söderberg är medlem av styrelsen för Samsung Diamond League.

//Johan Storåkers