15 June, 2016

En västkusttrio som siktar på rekordtider

Charlotta Fougberg, Meraf Bahta och Lovisa Lindh – tre löpartjejer från västkusten som har siktet inställt på snabba tider på BAUHAUS-galan torsdag kväll. Foto: Deca Text&Bild

I Oslo för en vecka sedan gjorde Charlotta Fougberg sin bästa tid på 3000 m hinder på två år då hon spurtade i mål på 9:30.11. Torsdag kväll kan det gå ännu fortare.
– Jag är inställd på att Ruth Chebet kan öppna första kilometern under tre minuter men en snabb öppning kan passa mig bra, säger Charlotta som hade 3:06 på inledande tusen meterna i Oslo.
– Efter skadeproblemen förra året har jag haft en otroligt bra kontinuitet i vinter och vår så jag kände på mig att det kunde gå bra i Oslo. Nu har jag verkligen självförtroende att våga satsa, säger EM-tvåan Charlotta vars svenska rekord är 9:23.96.

3xsvenskt rekord för Meraf
Meraf Bahta har efter ett på grund av skador förlorat 2015 satt tre svenska rekord i år – 10 km väg, 3000 m och 5000 m.
– Jag är väldigt nöjd med att ha gjort 31:26 på 10 km väg och satt svenskt rekord på 3000 m. Men 1500 m är min favoritdistans och i EM vill jag även springa 5000 m, säger Meraf som springer just favoritdistansen på BAUHAUS-galan.
– På OS blir det en distans men vilken har vi inte bestämt ännu, säger Meraf.

Lovisa tar sikte på 1:59
800 m-löparen Lovisa Lindh förbättrade i Oslo för en vecka sedan sitt personliga rekord med över sekunden till 2:00.51 och gick in som trea genom tiderna.
– Jag hade lite problem med sjukdom i mitten av förra sommaren men sedan dess har träningen gått bra. Jag trodde nog att jag skulle kunna sätta personligt rekord i Oslo men inte att jag skulle göra 2:00 redan nu. Nu är nästa mål att ta sig under drömgränsen, säger Lovisa och ler.
– Om jag får önska utgångsfarten i morgon så blir det 59 sekunder. Jag springer bäst när jag gör jämna halvor och det gjorde jag i Oslo, säger Lovisa.

Jonas Hedman